Meny Lukk

Om VENUS

VENUS etter konsert på Laksevåg desember 2018
VENUS etter konsert på Laksevåg, desember 2018

Hva er VENUS?
Vestnorsk ungdomssymfoniorkester, VENUS, er et fullt symfoniorkester som ble startet våren 2009.  Det er UNOF Hordaland sitt kretsorkester. Aldersgrensen er veiledende mellom 12 og 19 år.

Gjennom samlinger, konserter og utfordrende repertoar får medlemmene mulighet til personlig musikalsk utvikling. De får innføring i symfonisk musikk og musikktradisjon. VENUS er et naturlig bindeledd mellom de lokale orkestrene/korpsene og Bergen Filharmoniske Ungdomsorkester (BFUng) og rekrutterer de mest ambisiøse ungdommene som har lyst til å utvikle seg i symfoniorkester. Samtidig er VENUS en sosial møteplass for de lokale orkestrene og Sommerskolen på Halsnøy.

Orkesteret har fem helgesamlinger i året, hovedsaklig i Bergensområdet. Man møtes på fredagen, overnatter og spiller hele helgen.

Sesongrepertoar
Man melder seg på VENUS for en hel sesong av gangen. Orkesteret jobber med et fastlagt repertoar gjennom flere helgesamlinger. Notene er tilgjengelig i god tid før samlingene, så alle kan stille forberedt. Hver samling avsluttes med en hentekonsert hvor man spiller deler av det man har jobbet med. Avslutningen av sesongen er Vestlandsfestivalen 29. mars 2020 med påfølgende tur 3.-8. april.

Gruppeledere
VENUS har faste gruppeledere som har erfaring fra et av de større ungdomsorkestrene. Disse posisjonene velges etter søknad og er åpne for søkere som har begynt på videregående skole og har minimum ett års erfaring i symfoniorkester. Gruppelederne får instruksjon av profesjonelle orkestermusikere og har ansvaret for gruppeprøver i samlingene. Til sesongen 2019/2020 er det åpen posisjon på som seksjonsleder for messing.

Instrumenter
Orkesteret har ikke prøvespill, og tar imot påmeldinger med følgende instrumenter: Fløyte, obo, klarinett, fagott, valthorn, trompet, trombone, tuba, slagverk, fiolin, bratsj, cello og kontrabass. Om du har lyst til å bli med, er det bare å melde seg på!